Sunday, October 23, 2011

Inilah akibatnya :(

Assalamualaikum bloggers :)

Hee dua hari tak update. Rindu tak rindu tak rindu tak? heh -,- Hm harini aku update dalam keadaan sadis sedikit dan jugak geli. Sumpah geli geli geli gila. Kenapa geli? Sebab pe? Acanehh nak cerita ni kalau geli ni geli gila. Ok chill chill :D

Nak tahu tak? Tadi kan on FB. Lepastu dekat home manyak manyak orang share benda nih. Dahla siap dgn gambar. Eee geli gila.Nak tgk gambar apa? Kalau korang tengok kan mesti reaksi korang '' eee geli'' '' eee knp ada benda ni'' ''kenapa benda ni ada, cne bole jadi ni eee geli geli'' takpun korang kata '' what the hell of this'' erghh cukup cukup aku taknak dengar lagi reaction korang sebab aku jugak mengalami benda yang sama huarghhhhhhhh!



Ok dah dah la tu reaksi geli korang. Aku lagi geli okay! Erghhh serious lepasni kalau gi AEON Mahkota Cheras aku taknak pergiiiiiiii lagiiiiiiiiiii Sushi King. Taknak taknak taknak nanti habis otak aku kena harm dgn ulat ulat huargh yak yak yak! Healthy good taste konon ni ape ni ape ni? Kecewa tau tak. Dahla kalau shopping kat AEON aku gi Sushi King. Nak kata favourite takdela favourite tapi aku suka lah jugak. Ni tetiba org share mcm ni huaaaaaa!Okay masa sudah tiba untuk say goodbye dekat Salmon Roll. Taknak pergi sushi king dah! Taknak makan Sushi dgn wasabi dah. Menci menci ah camni!


Ini akibat makan sushi & sashimi (ikan mentah, gurita mentah,udang mentah, dan lain-lain). Nama orang ini Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun, umur 80 tahun, telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoric-nya sejak tahun itu. Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan & X-ray, doktor yang merawatnye menemukan sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih diluar tempurung otaknya.
Ulat seperti yg didapati pada kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yg selalunye didapati pada tubuh ikan mentah baik ikan laut maupun ikan air tawar. Ulat parasit dan telurnya hanya boleh dimatikan dengan melalui proses pemasakan dengan panas yang tinggi (digoreng, dipanggang atau direbus mendidih atau dengan pembekuan -10 degC s/d -20 degC selama lebih dari 1 minggu)


Padan muka. Nak makan yang mentah lagi kan ambik kau ambik kau nadia. Sayur mentah kau taknak benda ni kau nak. K seriously taknak makan lagi. Makan Tutti Fruti lg best siokk layan je haha. Pasni kalau gi AEON aku nak jeling jeling je kat Sushi King grr grr. Selamat la aku tak selalu makan yeay nanti aku nak bakar ulat ni ahah jahat jahat ulat jaat!


Tapi setengah orang kata kalau sushi dekat Sushi King okay takde benda2 cemni. Pendapat aku la, better aku tak makan dari aku nak tanggung bendalah ni kat otak aku. Err geliiiiiii. Ok post kalini penuh dgn perkataan geli hahahahaha :P Kpd sesiapa yang menggemarinya, pandai lah awak semua pikir risiko dia. Saya dah dapat kesedaran ni tsk tsk tsk :'( Baik lepak BTHO makan tutti frutti lg bagus :O


Kay itu sahaja. Jaga kesihatan k kita muda lagi awak smua. hehe ;O

6 comments:

  1. huhuhu.. naseb baik la tak penah makn yg mentah2... eeeuuu... geli gilak kot... huhuh

    ReplyDelete
  2. haha yeke? kesian kita. ada penah makan jugak huh

    ReplyDelete
  3. awak geli, saya ,lagi geli huaaaaaa :/

    ReplyDelete

Dah baca? Takkan baca je? Drop your comment here kay (: