Tuesday, November 29, 2011

Jangan pathetic sangat boleh?

Ini kisah twitter. Nak baca silakan. Taknak ada pangkah kat atas tu klik je:)

Post ni agak emosi sedikit. Aku sgt taktahan dgn org yg pathetic ni.

Semalam kan ada MAMA 2011. Some of my friends at twitter had tweet about that. Ada yg others tu pulak dok asyik mengutuk korean. Ok fine lah. Aku bukan nak backup sgt korea sbb aku minat. Tapi masalahnya kan kalau minat orang kita mana boleh halang? mcm kau minat Bieber ke Greyson ke sukahati lah kan. Eberibadi ada minat sendiri.

So jgn lah pathetic sgt. Kau tak suka kau diam. Simple je. Tak perlu lah kot kau nak kecoh satu dunia kau tweet  kau menyampah la timeline penuh dgn korea. Kalau tak suka, takyah bukak timeline. Eberibadi ada hak sendiri kan nak tweet apa. K kau pn ada hak tpi tak perlu lah nak memaki apa org tweet. Setiap orang ada pendapat sendiri. Ee. Geram sgt.


Performance paling gempak. Kim Hyun Joong and Suzy absolutely cute xD


ada lagi gambar dia teneng teneng admire him sooooo much

Sorry ye post kalini ter-emo pulak. Btw, semalam ada Carling Cup Quarter Final. And the best news yeah when Liverpool wins again. They beat chelsea 2-0.

Monday, November 28, 2011

You'll never walk alone

#YNWAforever

Nak tahu tak semalam buat pertama sekali saya tgk bola dekat kedai. Sebelum ni tak pernah. Disebabkan masa habis bola Malaysia aku merungut rungut kat abah lapar. Terus abah bagi cadangan tengok bola tengah malam tu kat luar. Aku pn apa lagi setuju lah kan. Terus siap siap dgn jersey liverpool sekali tu yang takleh blah tu hahahaha mcm kau kesah je kan? haha xD

Liverpool punya game start dalam 12 lebih cmtu lah. tpi kitorang sampai kat kedai cheras perdana tu dalam 11 lebih. Tercongok jelah kat situ. Lama gila aku melangut. Yang abah dapat kawan dia terus gi sembang sana. Aku dgn taktahu apa nak buat texting jelah hihi.

Bila bola dah start then bila nak goal, aku terjerit goal. Tapi takdelah kuat sgt tapi orang dengar lah jgk. Ada dua tiga pakcik pandang. Dahla aku sorang je budak perempuan kat situ. Masa tu hak elah malu gila wey. Tpi control malu watlek sudah. Dalam hati aku kata ala dorang pandang bukan dorang kenal aku pon, relax nadia takyah nak segan sgt. Lepas habis game, makan kat situ semua. Saya balik dgn perut kenyang tapi hati yang sedih, sebab Liverpool seri. Strictly speaking, I hate you Joe Hart. Ergh pemusnah betul. Kalau tak boleh masuk satu je gol lagi.



Lama titew TAK UPDATE kan. Dah taktahu nak update apa hihih k la cukup cukup tangan penat dah menaip.

Saturday, November 19, 2011

The best moment everrrrrrrr!

*ok shahida zakaria jgn jealous k*

Ok today enjoy gilaa. Terlupa masalah terlupa nak makan terlupa about him, terlupa jalan nak balik rumah haha, terlupa everything. The only thing aku ingat teater badai semalam dengan Aaron Aziz. Erghhh dia hot gilaaaa! Ini teater pertama saya tgk. Dan sangat tak mengecewakan saya. Siapa tak tgk rugi. Teater ni adaptasi dari Novel karya Khadijah Hashim. Cerita dia sedih sangat. Mak saya kata Novel ni masa mak aku sekolah lagi. Dijadikan untuk komsas mcm tu lah rasenye. Aku dah baca dah. Habis. Serious sedih.


ni novel cetakan pertama xD



Wargh lakonan diorang perghhhh



Kami pilih seat yg RM90. Mula2 kami gi beli seat RM30. Then mcm jauh sgt dari stage. Nanti taknampak Aaron. So kitorang decide ambik yg dekat dgn stage. makin dekat dgn stage makin bertambah lah harganya. Takpe demi Aaron, aku dgn Rabiatul sanggup tu sampai korban duit kitorang hahaha xD Tapi berbaloi. Show dia sngat best. Pelakon semua mmg menghiburkan hati.


Seat kami F09 dan f10. Strategik gila xD

Masa show tu dah start, Aaron datang depan2 kitorang. Huargh I was like ''makkkkkk hensemnyaaaaa diaaaa'' Bayangkan depan2 real pulak tu. Mcm cinta pandang pertama ok. Too bad, dia laki orang pulak :( Lakonan Aaron real gila. Time dia marah, gua bolehhh feel weyyyyy! Kesian Erra kena hentam dgn Aaron. Watak Aaron jahat dalam tu, sepatutnya benci ah kan dia. Tapi saya plak dalam hati '' eeee dia comel gila'' ada satu part dia dgn erra, sangat sweet.

ok kalau nak cerita sampai esok tak habis. saya terlalu excited. Bila part Aaron atas stage, aku senyum mcm org gila argh! Bila show dah tamat, ergh rasa taknak balik. Nak gi kat Aaron! Hmmmm :(



video

ni masa show dah tamat.









ok ada banyak lg gambar. tp mls nak upload. PEnat gilosss ni. K btw skrg saya rasa mcm nak jauhkan diri dari semua org. kbye






Friday, November 11, 2011

Please be okay :')

Dua hari. Ye dua hari. Bukan dua hari nak SPM. Aku Form 4 kay. Zaman muda lagi. Dua hari ni sebab twitter aku takleh tweet mcm biasa. Tak tahu kenapa. Nak kata internet problem, tak pulak. Sebab bila bukak facebook, bukak youtube. No hal laju je. Bila bukak twitter je jadi cmni. Timeline je boleh tengok. Mention, activity, followers dgn profile tak boleh.K tengok ni.

nampak tepi tu kosong kan

Hm. Bukan tu je. Aku takleh reply tweet. Takleh retweet. Favourite pn takleh tekan. Pastu sesapa yg keluar kat timeline tu aku takleh bkak Profile dia. Kenapa begini? Nangis ah camnih :< Anyone help me please?

Sunday, November 6, 2011

High self-confidence :)

Assalamualaikum. Hari ni raya aidil adha. K semua org tahu, saja nak bgtahu lagi. Duduk rumah sembelih otak je. Bangun lambat takleh pergi tgk lembu moooooooo :x

Post harini special untuk kawan saya. Biarlah namanya dirahsiakan ye. Kita sayang awak k kawan xD Nak tahu, dia selalu cakap pasal size badan dia and susah nak cuba baju-baju yang cantik. Bagi saya kan, semua size untuk bergaya asalkan ada tahap keyakinan yang tinggi. Jangan sebab badan kita, kita senang-senang nak kena perlekeh dgn orang lain.
Credit to: Cala Qisha

Bila saya pakai sesuatu baju tu, saya akan ketepikan persepsi orang lain. Mesti ada je mulut '' Eeee buruknyaaa dia pakai'' k kita jawab cmni je '' Eh ni duit ni tak silap beli guna duit aku, aku takde plak curik duit kau. Ada aku susahkan kau '' K gerenti dia diam. Kalau tak diam, mmg mintak penyapu nak sumbat dalam mulut la tu. Bagi aku orang yg kuat mengumpat, kuat mengata, kuat tak puas hati ni, sebenarnya mereka jealous. Itu sahaja.
Credit to:  Cala Qisha

Saya seorang yang suka lawat blog fashionista. Dan saya juga shopaholic. Aku gila shopping pn tk menyusahkan orang. Bila aku lawat blog mereka yg ada blogshop tu warghhhhh aku akan menjerit masa tu jugak muahaha. Dan simpan angan-angan nak beli semua tu. Dan sekarang saya sangat mengemari apa-apa vintage style :)
Credit to: Cala Qisha

Jadi kawan-kawan confident tu kasi tinggi sikit. Biar apa orang nak kata, mulut manusia tak mampu kita tutup. Hati manusia tak mampu kita nak puaskan semua. Akal manusia tak mampu kita kawal untuk menyukai kita :)